Yoga is evenwicht

Inge CAY Mindful Yoga Nidra

Inge geeft les sinds 2014.

Op geheel eigen wijze geeft zij vorm aan de Critical Alignment Yoga. Met haar passie voor CAY en Yoga Nidra blijft Inge zich verdiepen in de de fysieke-anatomische kant van yoga in relatie tot de mentale-spirituele kant.


"Yoga brengt mij fysieke en mentale positiviteit en kracht. Yoga ontwikkelt de eigen Innerlijke Kracht en kan helen, veranderen en zelfs oplossen.

Mijn eerste yoga ervaring was fysiek een hele uitdaging en ondanks mijn pijnklachten (reumatische klachten waarvoor ik dagelijks pijnstillers slikte) ben ik doorgegaan. Yoga raakte mij meteen, ik leerde mijn spieren te ontspannen, mijn energie begon vrijer te stromen, en ik ben fysiek sterker en leniger geworden. Mijn pijn verdween. Yoga werkt voor mij als medicijn."

Wendy Hatha Yin Adem

Wendy geeft les sinds 2014.

Vanuit haar opleiding bij Saswitha is Wendy zich gaan verdiepen in de chakraleer. In haar lessen is er veel aandacht voor het bekken (uit het hoofd, in het lichaam), en voor de adem, als dragende kracht voor de beweging en als invloed op de gezondheid.


"Yoga is voor mij de meest nuchtere manier van thuiskomen in jezelf. Yoga maakt me blij, tilt me op, laat me genieten van mezelf, brengt me in mijn eigen ruimte, en geeft balans in mijn dagelijks leven. Yoga is mijn medicijn. De eerste keer dat ik yoga beoefende kon ik niet zitten van de pijn, en tegelijkertijd wist ik dat dit goed was voor mij.  

Het mooiste aan lesgeven vind ik het moment waarop de groep met elkaar verstilt, wanneer de verbinding met de adem voelbaar is."

Maaike Yin Yoga

Yin yoga is voor mij een zachte manier om te verbinden met mezelf, en mijn lichaam. We zijn in deze wereld zó gewend om onszelf te pushen, uit te dagen, naar buiten te treden met de beste versie van onszelf… Maar zonder oordeel naar binnen keren in ons lichaam, voelen wat er gevoeld mag worden en ons lichaam geven wat het nodig heeft? Dat vraagt pas moed, dat zie ik iedere les weer.


In mijn lessen nodig ik je uit om in de houdingen echt te ervaren hoe je lichaam voelt. Door hier in alle ontspanning bij te zijn, zonder oordeel, kan er ruimte ontstaan. Daar zit jouw groei, jouw beweging naar balans. We nemen ook het cyclische in onszelf en om ons heen mee: de seizoenen, de maan... Het maakt je bewuster van wat er zich in je lichaam en om je heen speelt. Wat jij nodig hebt. En dan kun je ervaren dat je, door hierin mee te bewegen, jezelf op een diep niveau kunt ontspannen en opladen.  

SYA Studio voor Yoga en Adem

Aan deze tekst wordt gewerkt, nog even geduld...

Begin vandaag met Yoga.

Maak hier online een account aan en start met het reserveren van je lessen.

Mailen kan natuurlijk ook, sya@yogaenadem.nl, dan doen wij het voor je.