Critical Alignment Yoga

Yoga is bewust met je lichaam bezig zijn en op een aandachtige manier aan je houding werken. Dit in relatie met een aandachtige mindset en met bewust je adem gebruiken.

Critical Alignment Yoga (afkort CAY) legt het accent op het vrijmaken van spanningen en verstijving van de rug en wervelkolom in relatie met de schouders, heupen en bekken. Je zou het 'Yoga voor je rug' kunnen noemen. Een krachtige en soepele wervelkolom maakt dat de energie vrij kan stromen waardoor je je in je geheel vitaler en energieker gaat voelen. 

Er wordt met diverse yoga tools gewerkt zoals een rugstrip, vilten mat als rugrol, een achteroverbuigbankje en hoofdstandbankje. Alle CAY tools zijn op elkaar afgestemd en worden in combinatie met elkaar toegepast. CAY is een nuchtere yoga methodiek, die alle aspecten van yoga in zich heeft.


De oefeningen en lichaamshoudingen die worden toegepast, hebben als doel het lichaam kracht, ontspanning, flexibiliteit en structuur aan te leren. Doordat je lichaam ruimer en vrijer gaat voelen heeft dit invloed op je denken. Je hoofd, je denken gaat ook ruimer voelen wat rust en onspanning geeft. Oftewel je gaat heel duidelijk de relatie van lichaam en geest ervaren. 


Tijdens de les is er aandacht voor het bewust worden van stress, voorkeurshoudingen en (onbewuste) spanningspatronen in het lichaam en geest. Kenmerkend is de opbouw van de uitlijning (alignment) van het lichaam. Hierbij staat de wervelkolom centraal. Omdat een groep maximaal 11 deelnemers heeft is er aandacht dat iedereen op zijn eigen kunnen en niveau de oefeningen kan toepassen. 


CAY AGE+

Deze les is aangepast aan het ouder wordende lichaam (voor mensen met een jonge mind) met betrekking tot fysieke belasting en tempo. Maar het blijft een echte CAY les. Zie de CAY age+pagina.


Deze les wordt gegeven door Inge.

Kijk in het lesrooster wanneer deze les gegeven wordt.

Je kunt Inge mailen voor meer info of om een introductieles te reserveren.

Begin vandaag met Yoga.

Neem hier contact op met een van onze docenten en start met je eigen yoga ervaring.

Mailen kan natuurlijk ook, sya@yogaenadem.nl, dan doen wij het voor je.