CAY age+

Critical Alignment Yoga (afkort CAY) legt het accent op het vrijmaken van spanningen en verstijving van de rug en wervelkolom in relatie met de schouders, heupen en bekken. Je zou het 'Yoga voor je rug' kunnen noemen. Een krachtige en soepele wervelkolom maakt dat de energie vrij kan stromen waardoor je je in je geheel vitaler en energieker gaat voelen.


CAY age+ is een aangepaste les naar het ouder wordende lichaam. De oefeningen komen veelal overeen met de reguliere CAY les maar zijn minder fysieke belastend en het tempo ligt lager. 
Het leuke van deze les is dat deelnemers zo verwonderd zijn dat hun lichaam na bijvoorbeeld het liggen op een achteroverbuigboogje zoveel langer, ruimer en lichter voelt. 

Bij fysieke beperkingen wordt altijd gekeken naar een aanpassing van de oefening. Het is een zoektocht naar wat het lichaam wel kan in plaats van wat het niet meer kan. 


De oefeningen en lichaamshoudingen die worden toegepast, hebben als doel het lichaam kracht, ontspanning, flexibiliteit en structuur aan te leren. Doordat je lichaam ruimer en vrijer gaat voelen wordt ook je denken rustiger. 


Er wordt met diverse yoga tools gewerkt zoals een rugstrip, vilten mat bv als rugrol, achteroverbuigbankje en hoofdstandbankje. Alle CAY tools zijn op elkaar afgestemd en worden in combinatie met elkaar toegepast. CAY age+ is een nuchtere yoga methodiek, die alle aspecten van yoga in zich heeft.


Deze les wordt gegeven door Inge.

Kijk in het lesrooster wanneer deze les gegeven wordt.

Je kunt Inge mailen voor meer info of om een introductieles te reserveren.

Begin vandaag met Yoga.

Neem hier contact op met een van onze docenten en start met je eigen yoga ervaring.

Mailen kan natuurlijk ook, sya@yogaenadem.nl, dan doen wij het voor je.